Vad kostar en företagsbil?

 

Volvo Business Lease

Vi förser tusentals svenska företag med bilar – men även allt annat som hör därtill. Med Volvo Business Lease ingår allt du behöver:

• En ny Volvo
• Försäkring via Volvia
• Leasing genom Volvofinans Bank
• Volvo Serviceavtal.

Därför är laddhybriden perfekt
som företagsbil

Förmånsvärde, bidrag från staten och ett allt större utbud.
Anledningarna till att välja en laddhybrid som företagsbil blir allt fler.

Laddhybrider är en biltyp som ger många fördelar och väldigt få nackdelar. Laddhybrider drivs av en förbränningsmotor (oftast bensin) i kombination med en laddbar elmotor. Miljömässigt är laddhybriden riktigt bra med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp av koldioxid. Laddhybrider finns i många varianter och Volvo erbjuder alla sina sju modeller som laddhybrider

Mycket bra totalekonomi
Först och främst så hamnar Volvos laddhybrider på bonussidan av nya skattesystemet. Du får ett bidrag från staten på cirka 10-25.000 kr och skatten är låga 360 kr/år. Räckvidden är omkring fyra till fem mil så att du kan göra mycket av den dagliga körningen på el, speciellt om du kan ladda både hemma och på jobbet. Kostnaden för el är avsevärt mindre än motsvarande för bensin eller diesel, vilket sänker totala milkostnaden. Sist men inte minst så har laddhybriderna visat sig vara eftertraktade som begagnade, vilket ger bra restvärdeskalkyler.

Lägre förmånsvärde
Inte bara företaget utan även föraren tjänar ekonomiskt på att köra laddhybrid. Förmånsvärdet reduceras jämfört med motsvarande diesel- eller bensinbil och beräknas så här: ”Först sätts förmånsvärdet ner till jämförbar bil utan miljöteknik. Därefter sätts miljöbilens förmånsvärde ner med 40 procent, men max 10 000 kronor.”

SUV, sedan eller kombi
I Volvos modellprogram finns tre SUV-modeller, två sedaner och två kombibilar. Allt från sjusitsiga XC90 till sportiga sedanen S60. Det spelar alltså ingen roll vilken sorts bil du behöver, du kan alltid välja en laddhybrid. Även dragvikten är väl tilltagen. Du som kör med husvagn, hästsläp eller annat tungt släp har inga problem att köra Volvos laddhybrider.

LÄS MER OCH BYGG DIN EGEN LADDHYBRID