MRF-Garanti

Bilbolaget är MRF-anslutet

Att köpa begagnad bil hos Bilbolaget är bekvämt, enkelt och tryggt.
Hos oss kan du alltid känna dig säker på att du gör ett bra begagnat bilköp. MRF, Motorbranschens Riksförbund är branschorganisationen för den seriösa bilhandeln och bilverkstäderna i Sverige. Bilbolaget är MRF-anslutet och uppfyller därmed de höga krav som ställs på bland annat miljö, kvalitet och kompetens. Du omfattas då av MRFs kundskydd, leveransvillkor och reparationsvillkor som är godkända av konsumentverket.

När man köper begagnat så kan det vara lite klurigt att lista ut vilka garantier och andra tillval som gäller. För oss här på Bilbolaget är det viktigt för oss att du känner dig trygg i ditt köp, så när det väl är dags för ny bil så kommer våra säljare informera dig om vilken garanti som din bil har rätt till. Vi går igenom allt detta med dig så du känner dig väl informerad.

ALLA VÅRA BEGAGNADE BILAR

Nedan har vi på enklaste sätt sammanfattat vilka villkor som gäller för MRFs garanti vid köp av begagnad bil.

Garanti vid köp av begagnad bil

• 6 månaders MRF-Garanti på bilar som är högst 36 månader och gått maximalt 5.000 mil.
• 3 månaders MRF-Garanti på bilar som är högst 72 månader och gått maximalt 10.000 mil.

Trafiksäkerhetsgaranti för bilar äldre än 6 år eller som gått 10.000 mil

• 3 månaders trafiksäkerhetsgaranti på bilar som kostar minst 50.000 kr.
• 1 månads trafiksäkerhetsgaranti på bilar som kostar under 50.000 kr.

MRF garantin och dess omfattning

Garantin omfattar fel som visar sig eller uppkommer under garantitiden/körsträckan. Som fel räknas inte normal förslitning. En begagnad bil kan ibland, med hänsyn till bilens pris, ålder och körsträcka, ha brister utan att dessa ska anses utgöra fel.

Garantin omfattar hela bilen med undantag för dels eftermonterad extrautrustning som radio, motorvärmare, dragkrok, larm etc, dels komponenter som inte har fått bedömningen normal eller detaljer som har fått preciserad anmärkning i varudeklarationen.

FULLSTÄNDIGA VILLKORLäs om MRF

Bilbolagets garantiurval