Upptäck våra
LADDHYBRIDER

 

 

KÖRGLÄDJE SOM TAR
DIG HELA VÄGEN

En laddhybrid erbjuder det bästa av två världar för dig som vill minska avgasutsläpp, men slippa oroa dig för räckvidd. Genom att kombinera en elmotor och en diesel- eller bensinmotor tar du dig lätt till och från vardagliga bestyr eller längre resmål. Laddhybriden kan vara ett första steg mot ett mer hållbart bilägande, och idag består vårt sortiment av runt 70 % laddhybrider. Här berättar vi mer om fördelarna med att köra laddhybrid och vad vi kan erbjuda just dig.

I December 2021 var 64% av alla laddbara fordon laddhybrider

 LADDHYBRID i lager

BEGAGNADE LADDHYBRIDER 

 

 

Nyfiken på 100% el?
Kolla in våra elbilar HÄR

Våra laddhybrider

Volvo S60

Läs mer

Volvo S90

Läs mer

Volvo V60

Läs mer

Volvo V90

Läs mer

Volvo XC40

Läs mer

Volvo XC60

Läs mer

Renault CLIORenault Clio

Läs mer

Renault Captur

Läs mer

Renault Megane

Läs mer

Renault Arkana

Läs mer

Ford Hybrid

Ford Explorer

Läs mer

Ford Kuga
Läs mer

ERBJUDANDE

 

Ford S-Max Hybrid

Ford S-Max

Läs mer

Ford HybridFord Transit Custom

Läs mer

Ford HybridFord Tourneo Custom

Läs mer

Så funkar en laddhybrid

En laddhybrid kallas även plug-inhybrid och har både en elmotor och en förbränningsmotor. Det innebär att du både kan tanka med diesel eller bensin, och ladda bilen på samma sätt som en bil som går på 100 % el. Störst i bilen är förbränningsmotorn, och den funkar precis som i en bil som går helt på bensin eller diesel. Elmotorn är i form av ett batteri, när du kör omvandlas elen till mekanisk energi som driver bilen framåt.
Räckvidden varierar, men tekniken går fort framåt, idag pågår forskning för att inte bara förbättra räckvidden, utan även storleken på batteriet. När elen tar slut tar förbränningsmotorn vid automatiskt. Bilen kan växla mellan el- och bensinmotorn samtidigt som den fortsätter rulla. Beroende på vilken modell av laddhybrid du väljer kan elmotorn även laddas av överbliven rörelseenergi från förbränningsmotorn samtidigt som du kör.

Fråga oss gärna om du vill veta mer om hybrider!

 

En laddhybrid erbjuder det bästa av två världar – samma frihet och räckvidd som en bil med enbart förbränningsmotor, men framför allt möjligheten att minska dina avgasutsläpp. Och fördelarna slutar inte där…

Fördelar med att köra laddhybrid

√  BILLIGARE SKATT enligt Bonus Malus – ett ekonomiskt stöd för den som köper personbil med låga koldioxidutsläpp. Medan du för rena elbilar kan få en bonus på upp till 70 000 SEK, om bilen är registrerad efter 1 april 2021, minskar bonusen för laddhybrider för varje gram koldioxid som bilen släpper ut. För en laddhybrid som är registrerad efter 1 april 2021 och som släpper ut 1 gram eller mer per kilometer, minskar bonusen med 583 SEK för varje gram, från max 45 000 SEK.
  BILLIGARE ATT TANKA och har lägre milkostnad. Utnyttjar du elmotorn har en laddhybrid lägre bränslekostnader än en bil med enbart förbränningsmotor.
√  MINDRE UNDERHÅLL Elmotorn hos en laddhybrid kräver mindre underhåll än förbränningsmotorn.

Funderar du på laddhybrid? Kontakta våra säljare idag!

Grönt avdrag

Väljer du som privatperson att installera laddbox hemma kan du få skatteavdrag. Detta avdrag kallas Grön teknik, som 2021 ersatte det stöd som kallades Ladda hemma. Grön teknik ger dig 50% av kostnaden (upp till 50 000 kr) för material och installation.
Avdraget görs direkt på fakturan. Smart, va?

Läs mer på Skatteverkets sida

Att köra laddhybrid i norr

Långa avstånd och kalla vintrar kan innebära vissa utmaningar för dagens elmotorer.
Med laddhybridens kombinerade motorer blir steget till ett miljövänligare bilägande tillgängligt för fler – utan att behöva oroa sig för räckvidd eller minusgrader. Med en laddhybrid kan du vara säker på att förbränningsmotorn tar över när du inte har el att driva bilen framåt. Även under kallaste vintertid har du alltså alltid en backup. Förutom trygghet, erbjuder laddhybrider dig möjligheten att göra majoriteten av dina vardagliga resor helt fria från avgasutsläpp. Eftersom det både är enkelt att installera en egen laddstation hemma, och då laddinfrastrukturen byggs ut allt mer i Sverige, finns goda möjligheten att ladda din hybrid med el innan du ger dig ut på vägarna.

Visste du att i maj 2022
hade Sverige 3607 publika laddstationer?

Här hittar du publika laddstationer

(Källa: elbilsstatistik.se)

 

Vanliga frågor om laddhybrider

För vem passar en laddhybrid?

SVAR: Laddhybrid passar dig som vill göra ett miljövänligare bilval, men som kanske inte har obegränsade laddmöjligheter. För dig som kör till och från jobbet, men som också har behov av att transportera dig längre sträckor dit laddmöjligheterna är begränsade.

Vad är skillnaden på laddhybrid och elbil?

 SVAR: En laddhybrid kombinerar två olika kraftkällor; en förbränningsmotor som går på bensin eller diesel samt en elmotor. Elmotorn räcker för kortare resor, när körsträckan är längre använder du förbränningsmotorn. Kör du däremot elbil kommer du köra på en eller flera elmotorer.

Hur lång tid tar det att ladda en laddhybrid?

SVAR: Det finns ingen exakt tid som gäller för alla laddhybrider, utan tiden påverkas av storlek på batteri och hastighet på laddning. Snabbast går det på snabbladdningsstation där effekten ligger på 100 kW eller högre. Då kan du nå 80 % laddat på 30 minuter och enkelt genomföra dina vardagsärenden utan att behöva oroa dig för att få slut på el. Har du en laddbox hemma kan det ta 5–10 timmar att helt ladda batteriet i din hybrid, vilket gör det idealt att ladda på natten när bilen inte används, då har du bilen redo inför morgondagens äventyr. Effekten på de laddboxar du kan ha hemma varierar, men en laddbox med effekt på 3,6–3,7 kW kommer ladda din bil på 5–6 timmar.

 

 

Måste en laddhybrid gå
på bensin eller diesel?

SVAR: Ja, i dagsläget är det så. Framtidens möjligheter för laddhybrider ser dock goda ut, och det finns tecken på att vi kommer kunna köra laddhybrider på förnybara drivmedel längre fram.

Jag har långt till närmsta stad.
Passar en laddhybrid mig?

SVAR: Absolut! Med laddhybrid har du möjlighet att köra på el, men kan alltid gå över på bensin eller diesel om elmotorn inte räcker till. Har du en laddstolpe hemma kan du se till att alltid vara redo att köra kortare dagsresor på 100 % el.

Hur långt räcker elmotorn?

 SVAR: Hur långt du kan köra på bara el i en laddhybrid skiljer sig från modell till modell, men den ligger ofta på 5–10 mil. Statistik visar dessutom att 90 % av svenskarna i genomsnitt kör mindre än 10 mil om dagen. Alltså kan elmotorn räcka gott för att täcka vardagssysslor som att resa till jobbet, handla och lämna barnen på skolan. Räckvidden kommer också påverkas av din körstil, och hur du laddar din bil. Oförsiktig körning, med kraftiga inbromsningar och accelerationer, gör att räckvidden minskar snabbt. Mjuk och planerad körning drygar ut räckvidden.

Vad behöver jag för att
ladda en laddhybrid?

 SVAR: En laddhybrid laddas på samma sätt som en elbil. Det kan vara lockande att plugga in bilen direkt i vägguttaget, men laddningen blir mycket säkrare om du installerar en laddstation. Då belastar du inte resten av husets elanvändning på samma sätt, och kan dessutom få skatteavdrag för installationen. Ta hjälp av en auktoriserad installatör. Beroende på vilket elbolag du har kan du få hjälp att installera en laddbox genom dem.