Bilglas

Vindrutan – en mycket viktigt del av bilen

Vindrutan säkerställer inte bara sikten framåt – den är också helt avgörande för karossens hållfasthet. Om du behöver laga eller byta vindruta är det därför viktigt att du kontaktar oss som är auktoriserad verkstad. Hos oss är du garanterad rätt metoder, rätt delar och att din bil blir lika säker som när den rullade ut från fabriken.
I nyare bilar sitter dessutom viktiga säkerhetsfunktioner i vindrutan, till exempel trötthetsvarnare, aktiv körfältshjälp och autobroms. Med andra ord har du inte vilken vindruta som helst. För att bilens säkerhetssystem ska fungera så rekommenderar vi att du låter oss byta vindrutan. Vi använder bara Originaldelar och viktig kalibrering av säkerhetssystemen ingår.

Vanliga frågor och svar

När måste jag byta min vindruta?
En del stenskott går att laga, andra kräver att vindrutan byts ut. Vilken lösning som passar bäst beror på var skadan sitter. Här hjälper vi på Bilbolaget dig att  göra en bedömning av vilken lösning som är säkrast för din bil.

Vad innebär kalibrering?
Beroende på vilka tekniska system din bil är utrustad med kan sensorer och andra komponenter behöva kalibreras efter ett vindrutebyte. Detta för att säkerhetsfunktioner som autobroms, trötthetsvarnare och aktiv körfältsvarnare ska fungera som det är tänkt.

Är det farligt att köra med en sliten vindruta?
Förutom sprickor och stora stenskott blir alla vindrutor slitna över tid. Det påverkar din siktlängd och din förmåga att upptäcka och undvika farliga situationer i tid. Känner du dig osäker på om du behöver byta vindruta är du välkommen att kontakta oss för en bedömning.

Lämnar verkstaden någon garanti på reparationen?
När du lämnar in din Volvo hos en auktoriserad verkstad får du alltid ett års garanti på reparation eller byte.

När kan vindrutan lagas?
Om du fått ett stenskott i den gröna zonen kan rutan oftast lagas. Sitter skadan i det röda fältet måste däremot rutan oftast bytas. Verkstaden gör en bedömning från fall till fall vilket som är den säkraste lösningen.