Information med anledning av Coronaviruset (COVID-19)

Information med anledning av Coronaviruset (COVID-19)

Med anledning av Coronaviruset (COVID-19) vill vi informera om hur vi arbetar just nu, hur vi hanterar din bil när den är på service hos oss, vid leveranser och hur vi tar hand om de miljöer våra kunder vistas i.

Så här hanterar vi din bil som är inne på service
För att skydda din bil när den är inne på service hos oss använder vi rattskydd och växelspaksskydd och/eller handskar. En del bilar kräver start med alkolås och förutsätter att man blåser i utrustningen. I vissa fall kan kunden själv ”blåsa igång” bilen, men vid de arbeten som kräver teknikerns starthjälp använder vi engångsmunstycken.

Leverans av ny bil
För er och vår säkerhet kommer vi vid billeverans att göra en enklare genomgång av bilens viktigaste funktioner. Vi kommer att säkerställa att Volvo on Call fungerar och göra en exteriör genomgång. Självklart kan ni kontakta oss via telefon eller mail om det finns frågor kring bilens andra funktioner. Önskas en mera grundlig genomgång, så bokar vi gärna in det vid ett senare tillfälle.

Vi värnar om att alla ska hålla sig friska
På Bilbolaget har vi just nu aktivt valt att inte skaka hand på vår arbetsplats för att minska risken för spridning av viruset. Vi hoppas och tror att alla kunder ser detta som en viktigt skyddsåtgärd och att ett välkomnande leende räcker under rådande omständigheter. Om du inte vill gå in till servicedesken vid inlämning av din bil kan du lämna nyckeln i nyckelinkastet märkt med ditt registreringsnummer samt telefonnummer. När din bil är färdig kan du om du vill betala besöket direkt i mobilen med appen CarPay.

Vår personal
Vi på Bilbolaget tar vårt ansvar gällande Coronaviruset och följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Det innebär bland annat att vi tvättar händerna noggrant och ofta, att medansvariga som känner sig sjuka stannar hemma samt att de ur vår personal som har vistats i riskområden stannar hemma i 14 dagar.

Kontakta oss