Forslunds en del av Bilbolaget

Med fokus på omtanke, tillgänglighet och kompetens har Bilbolaget blivit hela norra Sveriges bilåterförsäljare. Nu blir Forslunds en del av Bilbolagetfamiljen och det känns jättekul säger Bilbolagets VD Martin Bredhe.

Bilbolagets 14:e anläggning finns nu i Skellefteå och har kommit till sedan koncernen förvärvat återförsäljaren Forslunds. Ett förvärv som ytterligare stärker Bilbolagets position som ledande återförsäljaren i norra Sverige.


Skellefteå växer

Med förvärvet av Forslunds finns nu Bilbolaget – grundat redan 1932 – som sagt på 14 orter från Härnösand i söder till Kiruna i norr, har 480 anställda och omsätter 3,2 miljarder per år. Den resan är nu alltså Forslunds en del av.

– För oss känns det fantastiskt roligt. Som ensam och liten Volvohandlare är det svårt att ta nästa steg i utvecklingen på egen hand, men i och med steget in i Bilbolaget kommer den naturliga utvecklingen för oss som vi vill ha den. Vi känner redan vilket drag det är och vi är jätteglada över att vara med på resan. Skellefteå som stad växer och det är viktigt för oss att vara med på den resan som lokal bilhandlare, säger Forslunds VD Erik Eriksson.

Egen inköpskanal
Förutom att fortsätta att öka antalet sålda bilar, erbjuda miljövänliga tvättmöjligheter mm så satsar Bilbolaget på en egen inköpskanal.
– Vi behöver säkra upp biltillgången och därför bygger vi upp en egen inköpsfunktion för begagnade bilar. Det är något vi i så fall kommer att vara först med som traditionell bilhandlare, avslutar Martin Bredhe.

Lokalt starka
Varje ort har bäst koll på sin lokala marknad och vi vill vara lokalt starka samtidigt som vi söker synergier mellan våra orter och anläggningar. Att vi nu kan välkomna Forslunds in i Bilbolagetfamiljen är såklart jättekul och en möjlighet för oss att hänga med på den hype som finns runt Skellefteå för tillfället. I en allt mer digital värld är den lokala kunskapen och bemötandet avgörande, och nu kan vi också erbjuda det i Skellefteå, fortsätter Bilbolagets vd Martin Bredhe som även vill passa på att hälsa alla Skellefteåbor välkomna till Bilbolaget!

KONTAKT Bilbolaget Skellefteå

Forslunds VD Erik Eriksson betonar att de självklart kommer att fortsätta att ge samma service till Skellefteåborna!